*Nettavisen* Nyheter.

Svenske knyttes til terrorbombene

En svensk statsborger som kaller seg «Osama bin Ladens torpedo» knyttes nå til terroraksjonen i London.

21.07.05 11:30

Oussama Abdullah Kassir skal ha nær forbindelse med den bombemistenkte Haroon Rashid Aswat, som ble arrestert i Pakistan tidligere i uka, skriver The Times.

38-åringen, som kaller seg «Osama bin Ladens torpedo» reiste sammen med Aswat til USA på slutten av 1990-tallet der de forsøkte å etablere en treningsleir for al-Qaida i Oregon på oppdrag fra en muslimsk geistlig i London. Her fikk unge al-Qaida-rekrutter våpentrening og opplæring i å lage gift.

Dømt
Aswat og Kassir slo seg senere ned i Seattle der de holdt samlinger for unge muslimer i en moské. Ifølge FBI skal Kassir også ha undervist i «taktisk urban trening.»

I november 2003 ble Kassir dømt til ti måneders fengsel i Sverige for å ha oppbevart våpen ulovlig. Han var også mistenkt for å ha forberedt terrorhandlinger, men siktelsen ble frafalt.

I 2002 ble en venn av Kassir arrestert etter at han forsøkte å ta med en revolver om bord i et fly.

Selvmordsbelte
Haroon Rashid Aswat, som ble tatt på en muslimsk skole i Pakistan mandag, knyttes stadig tettere til terroraksjonen i London. Da han ble arrestert på en muslimsk skole utenfor Lahore mandag hadde han med et bombebelte, et britisk pass og 17.000 dollar i kontanter. Ifølge pakistansk politi skal ha snakket med mennene som sprengte seg i London et tyvetalls ganger på telefon før terroraksjonen. Den siste samtalen fant sted bare noen timer før de fire bombene eksploderte 7. juli.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.