*Nettavisen* Nyheter.

Svenske raser mot norsk skrekkeksempel

Boel Godner er ordfører i Södertälje.

Det brygger opp til ny svensk-norsk ordkrig om innvandring. Nå reagerer kommuneledelsen i Södertälje på norsk politis beskrivelse av byens innvandringspolitikk.

16.05.15 19:59

– Det er ubehagelige overskrifter, sier Södertäljes ordfører Boel Godner (Socialdemokraterna).

I en fem siders reportasje i lørdagens Aftenposten beskrives byen med 90.000 innbyggere sørvest for Stockholm som et eksempel på feilslått integreringspolitikk og der innvandrere og etnisk svenske lever helt atskilt.

Aftenposten siterer fra rapporten «Oslo 2022 – Fremtidens kriminalitetsutfordringer», utarbeidet av politiet i Oslo, der det blant annet heter:

Klikk på bildet for å forstørre.

Den norske avisens oppslag vekker reaksjoner. Foto: (Aftenposten)

«Et parallellsamfunn som fungerer tilnærmet som en egen stat i staten. De har egne institusjoner, normer, lover og regler som har større betydning og innvirkning på folks liv enn de grunnverdiene som gjelder i Sverige.»

Ordfører Godner reagerer på framstillingen.

– Det er feil ... eller, ja, jeg synes Södertälje er alt annet enn et skrekkeksempel. Å blande sammen kriminalitet med et høyt mottak av flyktninger, er på mange måter avskyelig, sier Godner til Aftonbladet.

Ordføreren peker på at Södertälje er på vei oppover igjen etter noen vanskelige år.

– Jeg ser et annet Södertälje enn det som beskrives. Situasjonen er på vei mot det bedre, skoleresultatene er bedre og kriminaliteten går ned, sier hun.

Godner innser likevel at byen hennes langt på vei er segregert, og hun innrømmer at byen har slitt med organisert kriminalitet som har hatt utspring i deler av innvandrermiljøet. Hun peker på at politiet i stor grad har avdekket dette.

– Det viser at man har gjort noe med problemet. Vi har lyktes og antall lovbrudd har minsket, sier hun. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag