RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svenske ungdommer i opprør mot sexrykter

Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Hundrevis av ungdommer er samlet utenfor en videregående skole i Göteborg for å protestere mot elever som de mener har hengt ut jenter på nettet.

Göteborg (NTB-TT): Aftonbladet melder om kaos ved Plusgymnasiet i den svenske byen.

Ungdommene protesterer mot rykter og bilder som skal ha blitt lagt ut på nettet. Jenter i 13-14-årsalderen skal ha blitt hengt ut som «slampor» (jenter som er lette på tråden).

Bråket skal også ha spredt seg til bydelen Nordstan.

Allerede tirsdag morgen var politiet på plass ved skolen.

Tirsdag formiddag var all trafikk i området stanset, gatene var sperret for både biler, busser og trikker.

Ved 13-tiden ble det meldt at uroen var i ferd med å bli verre og at det ble kastet flasker og stein mot både politifolk og andre som var i området.

Også trafikken i gater ved skolen skal ha blitt angrepet, opplyser Björ Blixter, pressetalsmann for politiet i Västra Götaland, til Aftonbladet.

Ungdommene som protesterer, anklager elevene ved den videregående skolen for å ha spredt rykter på nettet om andre ungdommer.

- Vi har bedt andre skoler i Göteborg om å komme og hente sine egne elever, sier kommunikasjonssjef Paula Hammerskog ved Academedia, som eier Plusgymnasiet.

Hun kan fortelle at det i løpet av natten har vært diskusjoner på sosiale medier som Facebook og Instagram, og at elevene har dannet ulike grupper. Men hun vil ikke gå ut med flere detaljer i frykt for å bidra til spredning av rykter. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere