Gå til sidens hovedinnhold

Svensker pågrepet i Charles' hjem

Tre svensker ble pågrepet av britisk sikkerhetspoliti da de befant seg få meter unna prins Charles, langt inne i hans private bolig.

- Vi pågrep dem bare noen meter unna prinsen, sier en talsmann for britisk politi til Expressen.

Det britiske sikkerhetspolitiet er rystet over hvor lett de tre svenskene tok seg inn i slottet Hollyrood Palace ved Edinburgh i Skottland.

Gikk seg vill
Først da de var underveis inn i et rom hvor prins Charles hadde middagsbesøk, ble de stanset av politiet. Klokken var 22 om kvelden, og svenskene hadde allerede tatt seg forbi flere politisperringer.

Selve pågripelsen av de villfarne svenske turistene gikk ifølge politiet rolig for seg.

- Svenskene ante ikke hvor de befant seg. De visste ikke hvor nær de var kommet prins Charles, og de ble sjokkert da de skjønte alvoret, uttaler en britisk polititjenestemann. Politiet noterte de pågrepnes peronalia, og deretter ble de satt fri.

Terrormål
Sikkerhetspolitiet høster nå hard kritikk for at svenskene ikke ble avhørt ordentlig. Ledende sikkerhetseksperter i Storbritannia anser prinsen som et svært sannsynlig mål for et al-Qaida-angrep, og hoffet skal derfor være opprørt over at svenskene ble satt fri så fort.

- Prinsens sikkerhet var alt for dårlig, innrømmer en polititjenestemann overfor Expressen.

- Men det fantes virkelig ingen grunn til å holde på svenskene. Det finnes ikke tvil om at dette var tre turister som hadde sått seg bort.

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger