RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sverige bryter med Russland

Sist oppdatert:
Den svenske forsvarsministeren har besluttet å bryte all militært samarbeid med Russland på grunn av krigen i Georgia.

- Under den nåværende krigssituasjonen anser regjeringen at det inntil videre ikke er aktuelt for Sverige å gjennomføre militære øvinger med Russland, eller besøk hos hverandre. Et svensk planlagt orlogsbesøk til en russisk havn i september, blir innstilt, opplyser Sveriges statsminister, Fredrik Reinfeldt, i en pressemelding, skriver Aftonbladet.

Avgjørelsen omfatter en rekke planlagte militære møter på høyt nivå. Sverige har en løpende utvekslingsavtale med russerne, der militært personell besøker hverandre.

Sverige krever at russiske tropper innstiller all aktivitet som er med å destabilisere Georgia.

- Dette er en markering som skjer etter den krigen Georgia nå har opplevd. Vi ønsker å understreke viktigheten av at man oppfyller vilkårene i de avtalene som nå gjøres, sier forsvarsminister Sten Tolgfors.

Den norske regjeringen har tidligere gitt sin tilslutning til EUs erklæring som situasjonen i Georgia. Denne erklæringen (ekstern lenke) ber umiddelbar våpenhvile, og respekt for Georgias suverenitet.

Mandag sa Russlands statsminister, Vladimir Putin, at Russland vil hjelpe Sør-Ossetia å danne en egen stat når landet nå bryter med Georgia.

Les egen sak: Putin støtter statsdannelse i Sør-Ossetia

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere