RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Sveriges statsminister Stefan Löfven sier det er altfor tidlig å foreslå å støtte Frankrike med svenske kampfly i krigen mot IS.
Sveriges statsminister Stefan Löfven sier det er altfor tidlig å foreslå å støtte Frankrike med svenske kampfly i krigen mot IS. Foto: Tt News Agency (Reuters)

Sverige klar til å hjelpe Frankrike i kampen mot IS

Sverige varsler økt innsats i kampen mot IS. – Vi er ikke i krig, men vi stiller opp for Frankrike og EU, sier statsminister Stefan Löfven.

Sverige er i likhet med Norge allerede med i den USA-ledede militæralliansen som ble opprettet mot ekstremistgruppa IS i Irak og Syria i fjor.

Frankrike har i kjølvannet av terrorangrepet i Paris tatt i bruk en klausul i EU-traktaten som åpner for å be de andre landene om militær støtte.

Löfven og forsvarsminister Peter Hultqvist sier det er for tidlig å si hva Sverige kan bidra med militært. Først må Frankrike si hva de vil ha hjelp til.

– Det er en terrorhandling, og de som står bak, må bekjempes, sier Hultqvist etter forsvars- og utenriksministermøtet i Brussel tirsdag der temaet var angrepet som kostet 129 menneskeliv i Paris. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere