Sveriges statsminister: - Danmark bør følge reglene

LITE FORNØYD: Statsminister Stefan Löfven viser til Dublin-avtalen og ber Danmark følge reglene for registrering av flyktninger.

LITE FORNØYD: Statsminister Stefan Löfven viser til Dublin-avtalen og ber Danmark følge reglene for registrering av flyktninger. Foto: Kristian Pohl (Regeringskansliet)

- En ulykkelig beslutning, sier Sveriges statsminister om flyktningene som fikk fritt leide gjennom Danmark.

10.09.15 16:07

- Dublin-avtalen sier at det landet flyktningene kommer til er det landet de skal registreres i. Det er slik vi håndterer det i Sverige, og vi tenker å følge reglene. Så det er en ulykkelig beslutning.

Les også: De hjelper flyktningene videre til Sverige og Norge

Slik kommenterte Sveriges statsminister Stefan Löfven torsdag nyheten om at dansk politi valgte å gi rundt 2800 flyktninger fritt leide gjennom Danmark, skriver Dagens Nyheter. Dette var flyktninger og migranter som ikke ønsket å søke asyl i Danmark. Mange av dem fortalte at de hadde familie i Sverige.

- Vi har en rettsstat

Danmarks justisminister Søren Pind avviser at det er ulovlige tilstander i Danmark og fritt leide for flyktninger som vil videre.

- Det virker som om folk har en forventning om at de som oppholder seg illegalt i Danmark bare kan settes i fengsel. Slik er reglene ikke. Man kan holde dem tilbake i tre ganger 24 timer, sier Pind til avisa Folketidende.

- Det er en rettsstat, sier Pind og legger til at der det ikke er en utvisningsmulighet, kan man ikke bare sette folk i fengsel.

Roser dansk politi

Både Pind og statsminister Lars Løkke Rasmussen ga torsdag ros til politiet på måten de har håndtert situasjonen på.

- Politiet har min fulle støtte, uttalte Løkke Rasmussen.

De to statsministrene har ikke vært i kontakt med hverandre om saken. Löfven sier han heller ikke kommer til å snakke med sin danske kollega, melder NTB.

Danske medier, som bt.dk, har også viet plass til at statsminister Lars Løkke Rasmussen tirsdag kveld - midt i en historisk flyktningekrise - valgte å dra på vinsmaking på en italiensk restaurant i København.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.