RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sveriges statsminister: - Danmark bør følge reglene


LITE FORNØYD: Statsminister Stefan Löfven viser til Dublin-avtalen og ber Danmark følge reglene for registrering av flyktninger.
LITE FORNØYD: Statsminister Stefan Löfven viser til Dublin-avtalen og ber Danmark følge reglene for registrering av flyktninger. Foto: Kristian Pohl (Regeringskansliet)
Sist oppdatert:
- En ulykkelig beslutning, sier Sveriges statsminister om flyktningene som fikk fritt leide gjennom Danmark.

- Dublin-avtalen sier at det landet flyktningene kommer til er det landet de skal registreres i. Det er slik vi håndterer det i Sverige, og vi tenker å følge reglene. Så det er en ulykkelig beslutning.

Les også: De hjelper flyktningene videre til Sverige og Norge

Slik kommenterte Sveriges statsminister Stefan Löfven torsdag nyheten om at dansk politi valgte å gi rundt 2800 flyktninger fritt leide gjennom Danmark, skriver Dagens Nyheter. Dette var flyktninger og migranter som ikke ønsket å søke asyl i Danmark. Mange av dem fortalte at de hadde familie i Sverige.

- Vi har en rettsstat

Danmarks justisminister Søren Pind avviser at det er ulovlige tilstander i Danmark og fritt leide for flyktninger som vil videre.

- Det virker som om folk har en forventning om at de som oppholder seg illegalt i Danmark bare kan settes i fengsel. Slik er reglene ikke. Man kan holde dem tilbake i tre ganger 24 timer, sier Pind til avisa Folketidende.

- Det er en rettsstat, sier Pind og legger til at der det ikke er en utvisningsmulighet, kan man ikke bare sette folk i fengsel.

Roser dansk politi

Både Pind og statsminister Lars Løkke Rasmussen ga torsdag ros til politiet på måten de har håndtert situasjonen på.

- Politiet har min fulle støtte, uttalte Løkke Rasmussen.

De to statsministrene har ikke vært i kontakt med hverandre om saken. Löfven sier han heller ikke kommer til å snakke med sin danske kollega, melder NTB.

Danske medier, som bt.dk, har også viet plass til at statsminister Lars Løkke Rasmussen tirsdag kveld - midt i en historisk flyktningekrise - valgte å dra på vinsmaking på en italiensk restaurant i København.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere