RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svette bussjåfører

Sist oppdatert:
Myndighetene i Manila på Filippinene tar nå grep for å hjelpe pendlerne i hovedstaden. Nå må bussjåførene dusje hver dag, og ha på seg klær.

De hete gatene i Manila gjør at bussjåførene har nok en stressfaktor å regne inn i sitt daglige arbeid. Sine egne armhuler.

Pendlerne i byen har den siste tiden kommet med en klagestorm til de ansvarlige myndighetene om plager med voldsom svettelukt. Det er ikke bare bussjåførene som får unngjelde. Både taxi-sjåfører og togpersonell får passet sitt påskrevet, melder AP.

Som en følge av dette har nå myndighetene funnet det riktig å påminne sjåførene i byen om å vaske seg daglig og bruke deodorant.

- Vi forstår at sjåførene må tjene penger for å holde liv i seg selv og familiene. Da er det bare rettferdig at de til gjengjeld passer på sin personlige hygiene, sier Bayani Fernando, som er styreleder for Manilas utviklingsbyrå.

- Hvis de er plaget med dårlig kroppslukt bør de spørre legen om hjelp, men jeg tror at om de bare dusjer hver dag, og kanskje bruker litt deodorant, så løser dette problemet seg.

Manila strekker seg over et stort område, og spesielt i månedene mellom mars og mai er det vanlig med temperaturer godt over 30 grader celsius.

Noen av de vel 30.000 offentlig ansatte sjåførene i byen har for vane å kle av seg for å klare varmen.

- Sjåførene må også ha på seg mer klær enn bare sandaler og shorts, sier Fernando.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere