Gå til sidens hovedinnhold

Svinefett mot selvmordsbombere

Myndighetene i Israel vil forsøke å skremme islamistiske selvmordsbombere fra å slå til, ved å plassere bøtter med svinefett om bord i israelske busser.

Ifølge avisen Maariv har skriftlærde rabbinere godkjent planen, fordi den kan bidra til å redde jødiske liv. Derfor kan jøder få unntak fra de strenge religiøse reglene slik at de kan håndtere svinefettet, skrev den velinformerte Tel Aviv-avisen torsdag.

Teorien er at palestinske aktivister skal bli skremt av tanken på at deres kroppsdeler kan komme i kontakt med svinefettet, hvis de sprenger seg selv i filler. Dermed vil de velge å avstå fra selvmordsaksjoner, het det i artikkelen.

Israelske busser har vært hyppige mål for palestinske selvmordsaktivister siden oppstanden som kalles Intifadaen brøt ut i september 2002. Men ifølge Maariv kan svinefettplanen bli utvidet til også å gjelde skoler og kjøpesentere.

Både Koranen og Bibelen beskriver grisen som et urent dyr. Såvel jøder som muslimer har derfor strengt forbud mot å spise svinekjøtt og mot å røre skrottene av døde griser, av religiøse så vel som helsemessige grunner.

(NTB-AFP)

Reklame

Nå er det tilbud på de populære julepysjene