*Nettavisen* Nyheter.

Svømte fra gisseltakerne

Med et blodig sår i hodet maktet fangevokteren Hans Wickman å slite seg løs og løpe ut i skogen. I ettermiddag fant politiet den første fluktbilen til rømlingene.

25.09.04 15:51

Drapsmannen Olof Tobias Jardeberg (28) og Åke Martinsson (35) er fortsatt på frifot etter at de rømte fra Mariefredanstalten torsdag.

Fredag kveld ble gisselet deres, fangevokteren Hans Wickman (54), funnet skadet, nedkjølt og i sjokk fem kilometer øst for Hällefors, og brakt til universitetssykehuset i Örebro.

Lørdag morgen kunne han skrives ut, skriver Expressen.

Kjempet for livet
I flere timer kjempet fangevokteren desperat for sitt liv etter å ha lurt drapsdømte Tobias Jardeberg.

Med et blodig sår i hodet greide Wickman å komme seg løs og ut av bilen han ble holdt fanget i. 54-åringen løp ut i skogen i nærheten av Hällefors i Västmanland, skriver Expressen.

Med livet som innsats var Wickman tvunget til å kaste seg ut i en sjø og legge på svøm. Stedet var bare et par mil fra der hvor Jardeberg henrettet sitt forrige offer: En 27 år gammel mann som ble slått med en baseballkølle og skutt for fire år siden.

Fant fluktbil
Området der de to farlige fangene holdt Hans Wickman som gissel, ble raskt sperret av, og politiet gjennomgår lørdag området rundt Hällefors for tekniske spor.

Ved 13-tiden lørdag ble de rømte fangenes første fluktbil, en hvit Toyota Previa, ble funnet i Köping, opplyste svensk politi på en pressekonferanse lørdag ettermiddag.

Politiet ville ikke si noe om hvorvidt den andre fluktbilen, en Volvo, er meldt stjålet i Köping.

Det er gått ut varsel til alle politidistriktene i landet, også til politiet i Norge, om å holde utkikk etter rømlingene.

Men talsperson for politiet i Örebro, Göran Gunnarsson, opplyser til svensk presse lørdag at hovedteorien likevel er at rømlingene fremdeles befinner seg i Hällefors-traktene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.