RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sykehus ville ikke ha Bruni-penger

Sist oppdatert:
Ikke alle typer donasjoner egner seg til veldedighet.

(SIDE2): Pengene fra salget av en naken Carla Bruni skulle gå til et barnesykehus i Kambodsja, men de vil ikke ha denne type veldedighet.

Det mye omtalte nakenbildet av Frankrikes førstedame Carla Bruni ble solgt på auksjon i forrige uke for nærmere 500.000 kroner.

Les mer: Halv million for naken Bruni

Bildet ble tatt i 1993 av fotograf Michael Comte, og viser en naken Carla Bruni i stående positur. Budrunden startet på 20.000 kroner.

Respekt
Barnesykehuset i Kambodsja skulle egentlig få pengene fra salget, men nekter å ta imot donasjonen. Dette til tross for at de har en svært dårlig økonomi, skriver The Times.

- Min avgjørelse har blitt tatt ut fra respekt for våre pasienter og deres mødre, sier Beat Richner, direktør for sykehuset, til den britiske avisen.

- Bruken av nakenhet er ikke ansett på samme måte her som i vesten. Dette er ikke Hollywood, å ta imot penger som er skaffet ved utnyttelse av kvinnekroppen ville blitt oppfattet som en fornærmelse, legger han til.

Penger til rent vann
Selgeren var den tyske samleren Gert Elfering og bildene ble lagt ut for salg lenge før Carla Bruni giftet seg med president Nicolas Sarkozy.

Fredag meldte The Guardian at inntektene fra auksjonen skulle gå til en sveitsisk veldedighetsorganisasjon, som driver med forskning på rensing av vann i utviklingsland. Bildet ble, ifølge denne avisen, solgt til en anonym kinesisk samler.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere