Gå til sidens hovedinnhold

Sykehuset innrømmer fatal tabbe

Sykehus innrømmer at de begikk en fatal feiltakelse da de avviste avdøde Andreas Bull Gundersen (25).

Norske Andreas Bull Gundersen ble avvist da han oppsøkte Rigshospitalets skadestue i København, som tilsvarer den norske legevakten. Han døde av hjerneblødning dagen etter.

- Det har i går og i dag vært omtale av en ung, norsk mann som døde etter å ha søkt behandling på Rigshospitalet. Det er snakk om et tragisk forløp hvor Rigshospitalet har henvist videre en pasient hvor den rette behandlingen formodentlig kunne ha reddet den ungen mannens liv, opplyser Rigshospitalet i en pressemelding.

Videre opplyser sykehuset at saken blir etterforsket av politiet. De vil derimot ikke opplyse hvem de skal ha henvist 25-åringen til.

- Saken etterforskes av politiet, så det kan jeg ikke svare på. Vi arbeider med saken, sier kommunikasjonssjef ved Rigshospitalet Marianne Uldall til Ekstra Bladet.

Fikk ølglass i hodet
25-åringen fikk kastet et ølglass i hodet da han var ute sammen venner på Café Rust på Nørrebro i København natt til søndag.

Obduksjonsrapporten viser at Andreas døde av hjerneblødning mandag kveld.

Andreas led av den alvorlige blødersykdommen hemofili og visste han måtte få legebehandling etter å ha fått et ølglass knust i hodet.

Men Andreas ble avvist da han oppsøkte Rigshospitalets skadestue ved 06-tiden, som tilsvarer den norske legevakten. Grunnen til dette skal være at en sykepleier eller en lege trodde 25-åringen sa han var homofil, og ikke hemofil (bløder).

Siktet for vold med døden
Politiet har tidligere vært svært tilbakeholden med opplysninger om den antatte gjerningsmannen, og har kun sagt at de er på sporet av ham. Fredag opplyser derimot politiet at de har bilde av den antatte gjerningsmannen.

- Vi har bilde av gjerningsmannen fra videoovervåking. Vi regner med at vi finner ham, så han vil bli pågrepet om ikke lenge. Han vil bli siktet for vold med døden til følge, sier politikommissær i København-politiet Henning Schou Kofoed til Nettavisen.

Ifølge danske aviser er gjerningsmannen en yngre mann med innvandringsbakgrunn. 25-åringen studerte i København og hadde deltidsjobb på Café Rust, men var selv ikke på jobb da hendelsen inntraff.

Les også: - Vi har bilde av gjerningsmannen

Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene