RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sykelig tynn kronprinsesse

Sist oppdatert:
Den ultrasmale kronprinsesse Letizia av Spania viste seg enda tynnere under en gallamiddag i Madrid. Nå lurer kongelige eksperter på om også hun er rammet av en spiseforstyrrelse.

Den tidligere journalisten giftet seg i fjor med kronprins Felipe av Spania. Som mange andre spanske kvinner er Letizia en liten og smal dame, men bildene som er kommet ut mandag etter en gallamiddag i Spania viser en radmager skikkelse.

Prinsessesyken
Er prinsessen rammet av «prinsessesyken», spør Aftonbladet onsdag.

Letizia er ikke den første kongelige som har problemer. Svenskenes egen kronprinsesse Victoria har åpent fortalt om sin tid med anoreksi i 1997, en tid der hun også holdt seg borte fra offentligheten.

Dronning Rania av Jordan har slitt med spiseforstyrrelser og skal ha fått hjelp av nettopp Victoria. Prinsesse Dianas kamp med bulimien var viden kjent, og mange mente også kronprinsesse Mary av Danmark gikk farlig fort ned i vekt.

Stress
En svenske ekspert på spiseforstyrrelser sier til Aftonbladet at det å plutselig bli kronprinsesse i medias rampelys er en sterk påkjenning.

Ikke bare skal du takle dine nye oppgaver, hele deg, inkludert kroppen, er hele tiden under lupen.

- Stress kan være en naturlig medvirkende årsak til at et menneske får spiseforstyrrelser, sier Claes Norring ved det svenske nasjonale kunnskapssenteret for spiseforstyrrelser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere