RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sykepleier tiltalt for seriedrap

Sist oppdatert:
Den tyske sykepleieren Stephan L. mistenkes å ha tatt livet av 29 pasienter. 26-åringen kan være Tysklands verste massemorder siden andre verdenskrig.

Sykepleieren har erkjent at han er ansvarlig for 16 av dødsfallene, men obduksjoner av 42 døde pasienter viser at det er grunnlag for å tiltale ham for å ha tatt livet av 29 av dem, melder Aftonbladet.

Den 26 år gamle Stephan L. brukte en blanding av ulike medisiner for å forgifte pasientene, og blandingen var så sterk at de døde i løpet av fem minutter. Ofrene er 17 kvinner og tolv menn i alderen 40 til 94 år, og alle ble drept mellom mars 2003 og juli 2004 på et sykehus i Sonthofen i Bayern.

De fleste pasientene var over 75 år gamle, mens to var i 40-års alderen og alvorlig syke. Sykepleieren forsvarte seg med at han ville gjøre slutt på pasientenes «endeløse lidelse», men obduksjonen viser at seks av ofrene ikke engang var alvorlig syke.

Politiet fattet mistanke mot 26-åringen etter at sykehuspersonalet slo alarm om at det manglet medisiner på lageret. Når mannen ble pågrepet i juli 2004 erkjente han umiddelbart at han hadde tatt livet av ti personer, og innrømte senere ansvar for seks til. Politiet fant i tillegg store mengder med uåpnede medisinpakninger i mannens leilighet.

Stephan L. sitter nå fengslet i påvente av dommen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere