*Nettavisen* Nyheter.

Syklonen tok taket

Huseiere i Australia fikk merke gjennomtrekken da slo til natt til mandag. Se de dramatiske bildene.

20.03.06 15:28

Ett av tre hus i den lille byen Innisfail sør for Cairns fikk revet av taket da stormen feide inn over kysten ved 04-tida natt til mandag (20-tida norsk tid). I nabobyen Babinda mistet åtte av ti hus taket, melder Sydney Morning Herald.

Se flere bilder nederst i saken.

- Noen bygninger har rast fullstendig sammen. Over halvparten av bygningene er skadd, sier sersjant Gary Burkin ved politiet i Innisfail til avisen.

Tok strømmen
Larry ble kategorisert til en kategori 5-storm da den traff kysten. Senere ble den nedgradert til kategori 2. I mellomtida hadde den tatt med seg tak, trær og strømforsyningen for flere hundre tusen mennesker.

30 mennesker er rapportert skadd i stormen. Ingen har kommet alvorlig til skade.

- Heldigvis hadde de fleste evakuert før stormen kom. Mange av dem bor hos slekt eller venner, sier en talskvinne for katastrofemyndighetene I Queensland.

Rundt 120.000 mennesker er fortsatt uten strøm I den nordre delen av Queensland. Det meteorologiske instituttet i Australia melder om at en ny tropisk storm kalt «Wati» er på vei inn mot kysten. Wati er ventet å treffe land onsdag.

Fikk palme i taket
Den norske utvekslingsstudenten Ida Sollien Eriksrud var på besøk hos venner I Cairns da de hørte et brak utenfor. En stor palme hadde falt over huset hun var i, men heldigvis kom ingen til skade

- Det var en skremmende opplevelse, sier hun til TV 2 Nettavisen.

Mandag ettermiddag lå fortsatt kokosnøtter, trær, palmeblader, takrenner og skilt i gatene i Cairns.

- Men det er folk i gatene, og butikkene har åpnet igjen, sier Ida Sollien Eriksrud.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag