RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Synåler funnet i jordbær flere steder i Australia


Det er gjort funn av synåler i jordbær i seks av åtte delstater i Australia. Illustrasjonsfoto
Det er gjort funn av synåler i jordbær i seks av åtte delstater i Australia. Illustrasjonsfoto Foto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Forbrukere har funnet synåler gjemt i jordbær i seks australske delstater og territorier. Minst én person er fraktet til sykehus etter å ha spist en nål.

– Dette er en veldig ondskapsfull forbrytelse og et angrep på offentligheten, sier helseminister Greg Hunt til ABC mandag. Kanalen skriver at det så langt er rapportert om ni tilfeller av slike funn.

Han har bedt myndigheten for matsikkerhet om å etterforske sakene, samtidig oppfordrer han forbrukere om å kutte opp jordbærene før de spises.

Les også: Dansepartneren til Frank Løke vurderer å trekke seg etter nakenstunt

Det har blitt gjort flere funn av nåler i jordbær i Australia.

Det første tilfellet ble rapportert forrige uke i delstaten Queensland. Deretter spredte fenomenet seg til enda fem delstater og territorier, noe som gjør at myndighetene frykter at noen kan ha hermet lovbruddet.

I Queensland utlover myndighetene 100.000 australske dollar, tilsvarende over 590.000 norske kroner, i dusør for informasjon som kan hjelpe å oppklare saken.

– Det simple avskummet som synes det på en eller annen måte er morsomt å stikke nåler i jordbær, bør kastes i fengsel så snart personen er identifisert, sier den australske parlamentarikeren Andrew Broad.

Flere merker er tilbakekalt etter den første nålen ble funnet, og matvarekjedene Coles og Aldi har fjernet jordbær fra hyllene i alle delstatene utenom én.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere