RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Syria blåser i Bush

Sist oppdatert:
Syrias president Bashar Al-Assad blåser i advarslene fra president George W. Bush, og lover å hjelpe Irak.

- Vi kommer til å gjøre alt vi kan for å stabilisere situasjonen i Irak og støtter den politiske prosessen i landet, sier Al-Assad, melder den syriske nyhetsbyrå Sana.

Søndag hadde Al-Assad et møte med den Iraks president Jalal Talabani i Damaskus. Det er første gang at en irakisk president besøker Syria etter 26 år. De to landene har åpnet egen ambassaden og gjenopprette forholdet i november i fjor.

Talabani bekrefter at sikkerhets samarbeider mellom de to landene er i gang og at en irakisk sikkerhets delegasjon skal være i Syria for å lufte opp samarbeider til å stabilisere sikkerhets situasjon i Irak.

Talabanis besøk skjer bare dager etter at USAs president George W. Bush sa han vil gå hardt ut mot både Syria og Iran som han beskylder for innblanding i Irak.

Advarte
President George W. Bush har flere ganger advart Irak og Syria mot å blande seg inn i konflikten i irak. Søndag sendte han en ny advarsel til Irans president Mahmoud Ahmadinejad.

- Hvis vi fanger noen av deres folk inne i Irak som gjør skade på våre borgere eller irakiske borgere, skal du vite at vi vet å hanskes med dem, sa president Bush i et intervju med CBS-programmet «60 Minutes».

Før helgen arresterte amerikanske styrker flere iranske tjenestemenn i Irak. Iranske myndigheter har protestert heftig mot aksjonen, og hevder iranerne er diplomater.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere