*Nettavisen* Nyheter.

Syria starter tilbaketrekking

Syria og Libanon er enige om en totrinnsplan for tilbaketrekking av de syriske styrkene i Libanon. Innen utgangen av mars skal de syriske troppene flyttes i retning den syriske grensen.

07.03.05 15:48

Etter en uke med anti-syriske demonstrasjoner i Beirut, lovet Syrias president Bashar al-Assad lørdag at landet vil trekke styrkene sine tilbake, men at landet fortsatt vil spille en rolle i sitt lille naboland.

Mandag møtte Assad sin libanesiske motpart Emile Lahoud i Damaskus, melder nyhetsbyrået Reuters. I en uttalelse, sier de to presidentene at de er enige om en totrinnsplan for avviklingen av det syriske militære nærværet i Libanon.

Planen setter imidlertid ikke noen endelig tidsfrist for når styrkene skal være helt ute av Libanon. Flere land, med USA, Frankrike og Tyskland i spissen, har krevd at syrerne må trekke seg ut umiddelbart.

Allerede mens møtet mellom Assad og Lahoud pågikk, begynte syriske soldater i de libanesiske fjellandsbyene Mdairij, Soufar og Aley å pakke sammen utstyret sitt, forteller øyenvitner.

Samtidig samlet tusenvis av libanesere seg i sentrum av Beirut og ropte slagord om frihet og uavhengighet. Demonstrantene krever at Syria trekker seg ut av landet umiddelbart.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.