Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Syv dømt til døden for gjengvoldtekt

To av mennene som søndag ble dømt til døden for voldtekt og ran, føres inn i rettssalen i Kabul.
To av mennene som søndag ble dømt til døden for voldtekt og ran, føres inn i rettssalen i Kabul. Foto: Mohammad Ismail (Reuters)
Voldtok flere kvinner som var på vei hjem fra bryllup.

Sju menn ble søndag dømt til døden i en brutal voldtektssak som har rystet Afghanistans hovedstad Kabul. Mennene er dømt for å ha voldtatt og ranet en gruppe kvinner som var på vei hjem fra et bryllup utenfor Kabul forrige måned.

En stor gruppe menn, noen av dem ikledd politiuniformer og utstyrt med automatvåpen, stanset bilkolonnen som kvinnene reiste i sammen med andre bryllupsgjester, ifølge politiet.

Gjerningsmennene dro fire kvinner ut av bilene midt på natten og voldtok dem på et jorde ved veien. Kvinnene ble også banket opp, og gjerningsmennene stjal smykker og mobiltelefoner.

Vold mot kvinner er ikke uvanlig i Afghanistan, men oftest skjer det innenfor hjemmets fire vegger. Gjengvoldtekter utført av væpnede menn er svært uvanlig i Kabul, og hendelsen har rystet afghanere i et land hvor opprørsangrep mot sivile fortsatt skjer relativt hyppig.

Rettssaken ble kringkastet på nasjonalt fjernsyn, og utenfor rettslokalene hadde det samlet seg titalls demonstranter som krevde rettferdighet. (©NTB)


Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!