Gå til sidens hovedinnhold

- Ta bin Laden før jeg går av

Bush trapper opp jakten i et siste forsøk på å ta terrorlederen.

President George W. Bush skal ha bedt om at innsatsen for å ta al-Qaida-lederen Osama bin Laden trappes opp. Den amerikanske presidenten vil gjøre et siste forsøk på å ta terrorlederen før han forlater Det hvite hus til høsten.

Det forteller anonyme britiske og amerikanske etterretningskilder til den britiske avisen The Times.

Bin Laden har i nesten sju år lekt katt og mus med amerikanerne, og president Bush er fast bestemt på å få has på terrorlederen før han går av.

- Om Bush kan si at han har drept Saddam Hussein og tatt bin Laden til fange, kan han si at han har gjort verden et tryggere sted, sier en amerikansk etterretningskilde til avisen.

Britene med på jakten
Bush kommer til Storbritannia på søndag, hvor han blant annet skal møte dronning Elizabeth og statsminister Gordon Brown. Dette er den siste dagen av presidentens europeiske rundtur.

Artikkelen fortsetter under bildet

Britiske soldater skal ifølge avisens kilder spille en sentral rolle i amerikanernes jakt på bin Laden. Styrkene skal ha tatt i bruk ubemannede dronefly utstyrt med målstyrte raketter, og for første gang skal britiske styrker ha gjennomført regelmessige operasjoner over den afghanske grensen.

Lever i skjul
Hvor den ettersøkte Osama bin Laden egentlig befinner seg, er svært usikkert. Enkelte analytikere mener at han skjuler seg i stammeområdet Bajaur nordvest i Pakistan. Vinteren 2004-2005 var det like før at amerikanske soldater så å si snublet over Osama bin Ladens skjulested i fjellene på grensen mellom Afghanistan og Pakistan.

LES OGSÅ: - Skulle drepes av livvaktene

Ifølge Pentagon-kilder forbereder styrkene seg på harde trefninger ettersom de skal forsøke å renske opp al-Qaidas nettverk nord i Pakistan og tvinge bin Laden mot Afghanistan.

Opptrappingen av den militære aktiviteten har ført til økt spenning mellom Pakistan og amerikanske myndigheter, ikke minst etter at 11 pakistanske soldater sist uke mistet livet i det som kan ha vært et amerikansk luftangrep.

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken