*Nettavisen* Nyheter.

Taiwans president skutt i magen

Foto: (AFP/Scanpix)

Taiwans president Chen Shui-bian er innlagt på sykehus etter at han ble skutt i magen under et valgkamparrangement.

19.03.04 11:29

De første meldingene gikk ut på at presidenten ble skadd av en kinaputt på valgkampens siste dag. Nyhetsbyråene meldte senere at presidenten var blitt skutt.

- Vi bekrefter at presidenten ble skutt klokken 13.45 under et valgkamparrangement, sa Chiou I-jen , en av presidentens nærmeste medarbeidere, på en pressekonferanse.

Fjernet kule
Ifølge taiwanske medier ble president Chen (53) truffet i magen. Han ble ifølge AFP fraktet til Chi Mei-hospitalet i hovedstaden Taipei. Her skal en kule ha blitt fjernet fra presidentens mage.

En talsmann for presidenten sier at Chen ikke er kritisk skadd, og et anonymt øyenvitne sier presidenten gikk på egne bein inn på sykehuset. Han skal være ved bevissthet.

Valg som planlagt
En partifelle av presidenten opplyser at Chen fikk et tre centimeter dypt kutt i magen. Wang Hsing-nan kjørte like bak presidenten i en kortesje gjennom byen Tainan i sør-Taiwan, da det ble løsnet skudd.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: REUTERS/TVBS

- Jeg satt i kjøretøyet bak presidentens, da jeg så at hans bil plutselig satte opp farten, sier Wang, som er medlem av presidentens parti.

Visepresident Annette Lu skal også være skadd, men tilstanden hennes er ifølge Reuters ikke kjent.

Presidentvalget går som planlagt til tross for fredagens skyteepisode melder AFP.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.