RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tåke stopper K2-redning

K2
K2 Foto: k2climb.net
Tåke gjør at den italienske klatreren Marco Confortola ikke kan hentes ut med helikopter fra leiren han befinner seg i på K2.

Confortola kom seg tirsdag i sikkerhet i den framskutte leiren - ABC - svært nær innsteget på Abruzziruta opp på selve fjellet, i underkant av 6000 meters høyde.

Det var meningen at han skulle blitt hentet derfra, og transportert til sykehuset i Skardu - to-tre dagsmarsjer unna K2 - med helikopter.

Men tåka har satt en foreløpig stopper for den siste redningsetappen. Confortola er én av tre klatrere som ble reddet fra fjellet eter katastroferaset sist lørdag.

Det er ikke noe håp om å finne flere overlevende. 11 klatrere, blant disse norske Rolf Bae (33) er savnet etter ulykken.

Confortola har fått svært alvorlige frostskader, spesielt på føttene.

- Han er kommet ned til ABC, totalt utkjørt, og har frostskader. Føttene hans er helt opphovnet på grunn av skadene, og støvlene er ekstremt trange på ham. Han blir hentet ut med helikopter, sier Mohammad Akram, visepresident i Pakistans Adventure Foundation til Reuters.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere