RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Takker mannen bak vandalisert kunstverk

Familien til selvmordsbomberen Hanadi Jaradat, takker kunstneren som laget installasjonen med bildet av deres datter. Kunstverket ble i helgen vandalisert av Israels ambassadør i Sverige.

Hanadi tok med seg 21 mennesker i døden da hun sprengte seg selv i luften i den israelske byen Haifa. Terrorangrepet ble inspirasjonen til kunstneren Dror Freilers installasjon «Snøhvit og sannhetens galskap, der en båt med bilde av Hanadi flyter i en blodrød sjø.

- Jeg vil takke den jødiske kunstneren i Sverige som laget det vakre kunstverket med Hanadi, sier moren Rahmah (53) til Expressen.

Lørdag gikk Israels ambassadør i Sverige Zvi Mazel løs på kunstverket. Han dro kontakten ut av lyskasterne som opplyste det og kastet til slutt en av lyskasterne i vannet. Han mente kunstverket var en støtte til selvmordsbomberne og antisemittisme.

Faren til Hadai Jaradat, Taysir Jaradat, forteller til Expressen at datteren stadig er i mediene på grunn av Israels opptreden i Midtøsten-konflikten.

- Israelerne drepte hennes bror og fetter, og dreve henne til hevnaksjonen mot restauranten i Haifa. Nå forsøkte deres ambassadør å ødelegge et kunstverk med bilde av henne, så kom hun i rampelyset igjen, sier Taysir.

Faren sier at han er umåtelig stolt av datterens aksjon, og støtter helhjertet slike aksjoner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere