*Nettavisen* Nyheter.

Takker thailendere for hjelpen

Foto: EPA/UTHAIWAN BOONLOY

Det svenske kongeparet kom torsdag til Thailand, der de vil takke for hjelpen svensker fikk i forbindelse med tsunami-katastrofen i romjula.

17.02.05 10:40

Kong Carl Gustaf og dronning Silvia landet tidlig torsdag morgen flyplassen i Bangkok. Før avreisen fra Sverige har kongeparet uttalt at mange svensker som ble rammet av tsunamien 2. juledag i fjor har rost den hjelpen de fikk - både fra thailandske myndigheter og fra de lokale innbyggerne. Kongeparet vil derfor personlig overbringe en takk for denne hjelpen.

I løpet av de tre dagene besøket varer skal kongeparet blant annet treffe ambassadepersonell, frivillige, thailandske myndigheter, og svenske beboere i landet. Torsdag vil kongeparet delta på en minneseremoni i Khao Lak, melder AP.

Speidere
Allerede kort tid etter ankomsten traff kong Carl Gustaf lederen for den thailandske speiderbevegelsen. Svenskekongen er ærespresident i Verdens Speiderforbund, og var med på en speiderleir med deltakere fra hele verden i Thailand i 2003. Ifølge en pressemelding fra det kongelige hoff i Sverige mistet svært mange speidere livet i flodbølgekatastrofen. Kongeparet overrakte en sjekk på 250.000 kroner fra svenske speidere til speidere som ble rammet i Thailand.

Kongeparet vil i løpet av dagen besøke Phuket og Khao Lak, og skal blant annet besøke en fiskerlandsby, der kongen kommer til å overrekke en personlig pengegave til innkjøp av et stort antall nye båter til fiskerne, melder Aftonbladet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.