RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Taliban-mann nektes eksamen

Sist oppdatert:
Sayed studerer ved Yale, men får likevel ikke lov til å ta en universitetsgrad.

Sayed Rahmatullah Hashemi (27)er tidligere ambassadør for Taliban-regimet.

Sterke reaksjoner
Hashemi har over en lengre periode studert ved Yale, men han har kun fått lov til å ta fag som ikke støtter en universitetsgrad. Det i seg selv har skapt store reaksjoner i USA. Kritikerne mener det er uhørt at Yale kunne la en person som representerte et undertrykkende regime få lov til å studere ved universitetet. Yale har også fått ros for at de promoterer forståelse på tvers av kulturer.

Ingen kommentar
Men nå har altså Yale avslått søknaden til Hashemi om å ta en grad ved universitetet, ifølge Tatiana Maxwell, president for International Education Foundation, som støtter Hashemi økonomisk.

Maxwell sier til New York Times at Hashemi ble nektet muligheten til å ta en universitetsgrad ved Yale, men kunne fortsette å studere uten å bli uteksaminert.

Yales talsmann Tom Conroy ønsket ikke å bekrefte denne avgjørelsen og la vekt på at Yale verken kommenterer søkere med navn eller kommentere hvem som blir akseptert og hvem som blir avvist ved universitetet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere