*Nettavisen* Nyheter.

Tamiltigre lover fred

- Vi garanterer stans i volden hvis regjeringsstyrkene gjør det samme, lover tamiltigrenes leder Velupillai Prabhakaran. Det ble klart etter fredsmekler Erik Solheims møte med Tamilgeriljaens leder onsdag.

25.01.06 14:01

KILINOCHCHI (TV 2 Nettavisen): Partene er enige om å møtes til nye fredssamtaler i Sveits, trolig i midten av februar.

En betingelse for at møtet finner sted er at både regjeringsstyrkene og Tamiltigrene avstår fra vold.

Til TV 2 Nettavisen sier LTTEs forhandlingsleder Anton Balasingham at tigrene vil gjøre sitt.

- Vi har gitt våre forsikringer om at volden fra LTTEs side blir innstilt, men dette forutsetter at regjeringsstyrkene også stanser all vold, sier han.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Ole Berthelsen (TV 2 Nettavisen)

Tamiltigrene ga sitt samtykke til fredssamtalene etter at den norske utsendingen Erik Solheim møtte Prabhakaran onsdag.

Solheim møtte Velupillai Prabhakaran i den tamilkontrollerte byen Kilinochchi i omtrent to og en halv time. Under møtet overbrakte han en melding fra president Mahinda Rajapakse.

HTML EMBED

- Regjeringen er svært ivrig etter å få til fred og møte LTTE-ledelsen, sier Erik Solheim under pressekonferansen etter møtet.

Rajapakse har tidligere gått med på å gjenoppta fredssamtalene som brøt sammen i 2003 da tamiliene krevde større grad av selvstendighet.

Solheim er ventet å møte Rajapakse senere onsdag, etter sin retur til hovedstaden Colombo.

I løpet av desember og januar har det vært stadige angrep fra begge parter. 150 mennesker har til sammen blitt drept. Blant disse er omkring halvparten singalesiske regjeringssoldater. Voldshandlingene har også ført til at flere tusen tamiliske familier har flyktet fra regjeringskontrollerte områder rundt Jaffna og Trincomalee

Tamiltigrene vil skape et selvstendig hjemland for Sri Lankas 3,2 millioner tamiler, som de mener blir diskriminert av den singalesiske majoriteten i landet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.