*Nettavisen* Nyheter.

Tamiltigre vil snakke fred i Norge

Regjeringen i Sri Lanka og opprørsbevegelsen Tamiltigrene krangler om hvor fredssamtaler kan finne sted. Tigrene vil til Norge.

19.12.05 02:30

Mens regjeringen i Sri Lanka nå tilbyr seg å holde fredssamtaler med opprørerne i hvilket som helst asiatisk land, mener Tamiltigrene selv at Norge må være vertsland.

Takk for sist
Tamiltigrene har avvist forslaget om en ny runde med fredssamtaler i Asia, melder nyhetsbyrået Associated Press (AP) mandag og viser til nettstedet TamilNet. Her heter det at opprørerne vil at samtalene skal finne sted i Norge, landet som i 2002 var fødselshjelper for våpenhvilen som satte en stopper for en lang periode med kamphandlinger.

- Spørsmålet om forhandlingssted... må avgjøres gjennom gjensidig samtykke, uttaler Tamiltigrenes politiske leder, S. P. Thamilselvan, ifølge TamilNet .

Krever egen stat
Tamiltigrene har krevd en egen stat for minoriteten på 3,2 millioner etniske tamiler og hevder det bare er gjennom å unnslippe det singalesiske herredømmet de har noen framtid. Kravet om en egen stat er avvist av regjeringen.

Mens partene krangler om dette spørsmålet og hvor fredssamtalene skal finne sted, har politiet i Colombo i sin jakt på opprørere pågrepet 107 etniske tamiler, melder AP.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag