Tankesmie: Kina bygger sitt tredje hangarskip

Satellittbilder kan tyde på at Kina er i ferd med å bygge sitt tredje hangarskip. Det første, Liaoning, ble innkjøpt fra Russland. Her deltar det i en parade for å markere den kinesiske marinens 70-årsdag i april. Foto: Mark Schiefelbein / AP / NTB scanpix

Satellittbilder kan tyde på at Kina er i ferd med å bygge sitt tredje hangarskip. Det første, Liaoning, ble innkjøpt fra Russland. Her deltar det i en parade for å markere den kinesiske marinens 70-årsdag i april. Foto: Mark Schiefelbein / AP / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Satellittbilder tyder på at Kina er godt i gang med byggingen av sitt tredje hangarskip, mener en tankesmie i Washington.

Tankesmia ChinaPower, som er en del av Center for Strategic and International Studies, har offentliggjort bilder av et stort fartøy som er under bygging ved Jiangnan-verftet i Shanghai.

Satellittbildene viser arbeider med baugen og skroget på det som antas å være et hangarskip i størrelsesorden 80.000 til 85.000 tonn. Det er tidligere kjent at den kinesiske marinen har planlagt byggingen av et slikt skip.

– Vi har få detaljer om skipet av type 002, men det som kan ses er i tråd med det som ventes av det kinesiske forsvarets tredje hangarskip, skriver tankesmia.

Kina kjøpte sitt første hangarskip, den omkring 30 år gamle 66.000-tonneren Liaoning, fra Russland. Det andre, som er kjent som type 001A, er bygget i Kina etter samme design og startet treningen til sjøs for et år siden.

I en rapport som er lagt ut på nett, skriver ChinaPower at skipet ventes å bli ferdigstilt i 2022.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.