*Nettavisen* Nyheter.

Tanks drepte demonstranter

Israelerne hevdet etter dødsaksjonen i Rafah at det trolig var palestinske bomber som tok livet av demonstranter onsdag, men innrømmer nå at israelske tanks skjøt mot demonstranter. Minst ti palestinere er drept.

19.05.04 20:27

Palestinernes leder Yasser Arafat har innført unntakstilstand etter at den israelske hæren onsdag ettermiddag skjøt mot demonstrerende palestinere på Gazastripen.

Israelske tanks som var ment å drive bort demonstrantene, kan ha tatt liv, melder nyhetsbyrået Reuters onsdag ettermiddag.

Minst ti drept
Vitner har fortalt at minst 10 palestinere skal være drept i flykningleiren Rafah onsdag, skriver avisen Ha'aretz på sine nettsider. Tallet på døde er i løpet av dagen nedjustert fra 23 etter først å ja blitt juster opp fra åtte.

Flykningleiren har vært under beleiring av israelerne i to dager.

– Vil bli etterforsket
Hæren opplyser i en uttalelse at israelske styrker avfyrte varselskudd for å drive tilbake demonstranter – først fra et helikopter et stykke unna, så fra automatvåpen og til slutt fra tanks mot en forlatt bygning.

– Det er mulig at de sårede og drepte er et resultat av skudd avfyrt fra tanks mot den forlatte bygningskonstruksjonen. Detaljene omkring hendelsen vil bli etterforsket, står det i uttalelsen, ifølge Reuters.

Skyldte på palestinerne
Innrømmelsen kommer bare timer etter at hæren hevdet palestinerne selv var skyld i dødsfallene:

- Dette er en kampsone med eksplosiver som er plassert der på forhånd av palestinere. Hva som har skjedd i Rafah er for tidlig å si, sa kaptein Captain Sharon Feingold til Reuters onsdag midt på dagen.

Det israelske angrepet kom etter at rundt 3000 demonstranter marsjerte til området Tel Sultan i nærheten av flyktningeleiren i Rafah for å protestere mot den israelske hærens aksjon i området. Øyenvitner hevder at også raketter ble avfyrt fra lufta mot folkemengden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.