Gå til sidens hovedinnhold

Tanks drepte demonstranter

Israelerne hevdet etter dødsaksjonen i Rafah at det trolig var palestinske bomber som tok livet av demonstranter onsdag, men innrømmer nå at israelske tanks skjøt mot demonstranter. Minst ti palestinere er drept.

Palestinernes leder Yasser Arafat har innført unntakstilstand etter at den israelske hæren onsdag ettermiddag skjøt mot demonstrerende palestinere på Gazastripen.

Israelske tanks som var ment å drive bort demonstrantene, kan ha tatt liv, melder nyhetsbyrået Reuters onsdag ettermiddag.

Minst ti drept
Vitner har fortalt at minst 10 palestinere skal være drept i flykningleiren Rafah onsdag, skriver avisen Ha'aretz på sine nettsider. Tallet på døde er i løpet av dagen nedjustert fra 23 etter først å ja blitt juster opp fra åtte.

Flykningleiren har vært under beleiring av israelerne i to dager.

– Vil bli etterforsket
Hæren opplyser i en uttalelse at israelske styrker avfyrte varselskudd for å drive tilbake demonstranter – først fra et helikopter et stykke unna, så fra automatvåpen og til slutt fra tanks mot en forlatt bygning.

– Det er mulig at de sårede og drepte er et resultat av skudd avfyrt fra tanks mot den forlatte bygningskonstruksjonen. Detaljene omkring hendelsen vil bli etterforsket, står det i uttalelsen, ifølge Reuters.

Skyldte på palestinerne
Innrømmelsen kommer bare timer etter at hæren hevdet palestinerne selv var skyld i dødsfallene:

- Dette er en kampsone med eksplosiver som er plassert der på forhånd av palestinere. Hva som har skjedd i Rafah er for tidlig å si, sa kaptein Captain Sharon Feingold til Reuters onsdag midt på dagen.

Det israelske angrepet kom etter at rundt 3000 demonstranter marsjerte til området Tel Sultan i nærheten av flyktningeleiren i Rafah for å protestere mot den israelske hærens aksjon i området. Øyenvitner hevder at også raketter ble avfyrt fra lufta mot folkemengden.

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget