RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Tapte milliarder - får millioner

Sist oppdatert:
Styremedlem i storbank får megabonus til tross for at avdelingen han leder tapte milliarder.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Bob Diamond, styremedlem i den engelske banken Barcleys, mottar en bonus på 14.8 millioner pund, om lag 150 millioner kroner, skriver Guardian onsdag.

NA24 - din næringslivsavis

Det til tross for at avdelingen han leder, tapte hele 1,6 milliarder pund på subprimekrisen i USA.

Bonusavtale
Diamond mottar bonusen på grunn av en treårig bonusavtale som utløp i slutten av 2007. Avkastningen selskapet publiserte tirsdag, viser at han har oppnådd de resultater avtalen krever for at han skal motta bonusen, selv om bekreftelsen ikke kommer før den årlige rapporten er klar senere i år.

Diamond, som styrer Barclays Capital på en ekspansjonskurs i USA, sier at avtalen om utbetalingen ville tre i kraft dersom han, og andre ikke- navngitte personer i prosjektet, klarte å øke profitten fra 1 milliard pund til 2 milliarder pund i løpet av fire år.

De klarte det på tre.

Aksjehopp
Barcleys aksjer gikk opp 17 poeng til 477 poeng på nyheten om at deres egne nedskrivninger på investeringer relatert til subprime krisen, ikke har økt mye over 1.3 milliarder pund som de flagget sent i fjor, og på tilliten de har vist bankens ledelse gjennom en ti prosents økning i aksjeutbyttet, til 34 prosent.

Banken hadde et resultat før skatt i 2007 på £7.08 milliarder, en liten nedgang sammenlignet med 2006, men likevel noe bedre enn ventet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere