RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tar affære mot mer barnearbeid

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Telenor innrømmer barnearbeid «lenger bak i verdikjeden».

Konfrontert med nye avsløringer, innrømmer Telenor igjen barnearbeid hos en samarbeidspartner til datterbedriften Grameenphone i Bangladesh. Samtidig understreker selskapet at de ikke kan ta ansvar for alle sosiale skjevheter i Bangladesh.

Les pressemeldingen fra Telenor her

Det er NRK som har bilder av barnearbeid og farlige arbeidsforhold hos selskapet Gazi Engineering, som ifølge Telenor er en underleverandør til en leverandør av entreprenørtjenester.

- Lenger bak i verdikjeden
- Dette viser helt tydelig de dilemmaene vi møter når vi driver virksomhet i utviklingsland, sier Hilde Tonne, konserndirektør i Telenor, ifølge en pressemelding fra selskapet.

Telenor sier de likevel vil reagere når det avdekkes uakseptable forhold «lenger bak i verdikjeden».

Yunus i møte med Baksaas
Fredsprisvinner og grunnlegger av Grameenbank Mohammad Yunus er i Norge og møter torsdag ettermiddag Telenor-sjef Fredrik Baksaas.

Til TV 2 sier Yunus at han er skuffet over de nye avsløringene:

- De lovte at det skulle være ryddet opp i, men det har de ikke gjort. Man hadde håpet at etter denne lærdommen ville de vært veldig forsiktige, men så skjer det på nytt, sier han.

Les mer på tv2nyhetene

Tidligere i år avslørte den danske tv-dokumentaren «Et tårn av løfter» livsfarlige arbeidsforhold og miljøkriminalitet hos underleverandører til GrameenPhone. I programmet ble det blant annet avslørt at flere enn 30 barn jobbet ved stålverkene som lager mobilmaster for Telenor.

- Tar vår del av ansvaret
Telenor sier i sin pressemelding at selskapets engasjement i Bangladesh gir positive ringvirkninger i hele samfunnet.

- Farlige arbeidsforhold, inkludert barnearbeid, er et stort problem i Bangladesh. Verken Grameenphone eller Telenor kan ta ansvar for alle sosiale skjevheter i Bangladesh, men vi har tatt vår del av ansvaret for å rydde opp hos våre leverandører og drive et langsiktig forbedringsarbeid i alle samfunnene vi har virksomhet, sier Hilde Tonne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere