RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tårevåt bønn for gissel

Sist oppdatert:
Søsteren og sønnen til det amerikanske gisselet som trues på livet av Al-Qaida-ekstremister kom med en tårevåt bønn på fjernsyn onsdag.

49-årige Paul Marshall Johnson forsvant fra den saudi-arabiske byen Riyadh lørdag.

Tirsdag la en islamistisk nettside ut et videoopptak hvor de truer med å ta livet av luftfartsingeniøren innen fredag om ikke Al-Qaida-tilhengere som sitter fengslet i saudiarabiske fengsler blir løslatt.

- Uskyldig
- Han er en uskyldig mann. Å drepe ham vil ikke løse noenting, sa Johnsons søster, Donna Mayeux i et intervju med fjernsynstasjonen CNN.

Ifølge nyhetsbyrået AFP ba familien innstendig saudi-arabiske myndigheter om å gjøre alt i deres makt for å sikre en lykkelig utgang på dramaet.

Brøt sammen
Johnsons sønn, Paul Marshall Johnson III, brøt helt sammen da han bønnfalt saudi-arabiske myndigheter og kidnapperne om at hans far måtte bli løslatt uskadd:

- Jeg bare spør dere: Vær så snill, la det skje. Han.. han fortjener ikke dette. Han gjorde bare jobben sin, fortsatte han.

Videoen og trusselen om å henrette deres bror og far, bringer fram minnene om det brutale mordet på den amerikanske forretningsmannen Nicholas Berg som ble holdt som gissel i Irak.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere