RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tariq Aziz’ svoger kidnappet

(AP/Scanpix)
Sist oppdatert:
En ukjent gruppering krever 150.000 dollar i løsepenger for svogeren til Iraks tidligere visestatsminister Tariq Aziz.

Tariq Aziz’ svoger Wisam Issam Aousi (35) har blitt tatt som gissel av en ukjent gruppering. Ifølge Kidnappingen skal ha funnet sted for to uker siden.

– Vi løslater ham for, men det koster 150 000 dollar, uttaler kidnapperne ifølge Expressen.se.

Den svenske avisen skriver på sine nettsider at familien Aziz har holdt det inntrufne hemmelig med hensyn til forhandlingene med kidnapperne.

– Han ble kidnappet i butikken sin i bydelen al-Karrada sentralt i Bagdad. Det var flere kidnapperne og de hadde politiuniformer på seg. Kidnapperne tok telefonisk kontakt med mannens familie og framførte sine krav, sier en kilde til Expressen.se.

– Han kan gå fri om vi får 150 000 dollar. Vi ringer senere for høre om dere har bestemt dere, skal kidnapperne ha sagt.

Kilder som skal være i direkte kontakt med Wisam Issam Aousis nærmeste forteller at familien har vanskeligheter med komme opp med så mye penger.

– De vet ikke hva de skal gjøre. De har ikke den summen og er redde at han skal bli drept, sies de.

Aousi har to små barn.

Svogeren Tariq Aziz var Saddam Husseins visestatsminister, helt til han frivillige kapitulerte 24. april 2003. Han hadde da befunnet seg ved diktatorens side siden 1950-tallet og var et av regimets mest kjente ansikter utad.

Aziz sitter for tiden fengslet på hemmelig sted i Irak.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere