RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tass: Russland åpen for å gi Hellas finansiell hjelp

Hvis Hellas ber om det, vil Russland kunne vurdere å gi landet finansiell hjelp, sier den russiske visestatsministeren Arkadij Dvorkovitsj.

– Vi vil støtte enhver løsning som blir foreslått av Hellas og våre europeiske partnere for å regulere den greske gjeldskrisen, uttalte Dvorkovitsj i et TV-intervju fredag, ifølge nyhetsbyrået Tass.

– Det viktigste for oss er investeringsprosjekter og handel med Hellas. Hvis det blir bedt om finansiell støtte, vil vi vurdere spørsmålet, sier han.

Russiske tjenestemenn har tidligere avvist at Hellas har bedt om slik støtte, og en talsmann for Kreml understreker at spørsmålet ikke er aktuelt før greske ledere tar det opp.

– For å behandle dette spørsmålet må vi først få et slags forslag, et slags initiativ fra våre greske partnere. La oss først vente på samtalene, deretter vil vi orientere dere, sa Dmitrij Peskov på en pressekonferanse i Moskva fredag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere