RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tatt for 350 kvinnedrap

(AP)
Sist oppdatert:
Meksikansk politi tror de har tatt mennene som har voldtatt og drept hundrevis av kvinner for så å dumpe likene i ørkenen.

Fem menn er arrestert, mistenkt for å ha stått bak de mange drapene, melder Sky News. I byen Ciudad Juarez har 350 kvinner blitt brutalt drept siden midten av 90-tallet. Omtrent en tredel av dem ble voldtatt.

De fleste ofrene ble seksuelt misbrukt og kvalt. Deretter dumpet morderne likene i ørkenen.

Politiet sier pågripelsene er resultat av en årelang analyse av filer om kvinner som ble drept for så lenge siden som i 1993.

Tidligere denne uken ble det opplyst om at stadig flere kvinner ble drept i industribyen. I fjor utnevnte Mexico en spesialutreder for å få en ende på kvinnedrapene.

Til tross for dette, har åtte kvinner blitt drept i Ciudad Juarez bare siden 1.januar. Det er en firedobling i forhold til januar i fjor.

De omfattende og brutale drapene har fått FNs søkelys rettet mot seg. Verdensorganisasjonen har sendt en etterforsker med kriminalitet mot kvinner som spesialfelt til byen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere