RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tatt for barnetortur

Sist oppdatert:
John og Linda Dollar fra Florida skal ha slått fem barn, lagt dem i lenker, dratt ut tåneglene deres og sultet dem til avmagring. Én gutt (16) veide bare 27 kilo.

Ifølge Citrus County Chronicle Online ble de to tatt fordi de ikke sluttet å bruke mobiltelefonene sine. Politiet kunne derfor spore ekteparet Dollar.

Fredag morgen fant politiet parets mobile hjem i en park i Polk County i Utah.

Ansvaret for syv barn
De to er siktet for mishandling og tortur av fem barn.

Mistankene om vold og utsulting kom etter at en 16 år gammel gutt på bare 27 kilo kom til sykehuset for to uker siden med skader i hodet og nakken.

Ifølge etterforskere hadde ekteparet ansvaret for syv barn i alderen 12 til 17 år i deres hjem i Citrus County i Florida.

- Lignet barn fra Auschwitz
- De har svært søte ansikt, men når du tar en titt på kroppene deres så ser det ut som Auschwitz, sier en talsmann for politiet som har sett bilder av barna til CNN.

To barn, som ifølge de andre barna skal ha vært ekteparets favoritter, har fortalt politiet at de ikke ble mishandlet.

De andre barna har fortalt politiet at de har blitt påført sjokk av et elektrisk apparat, slått på føttene med hammer, blitt bundet med lenker, samt har fått revet ut tåneglene.

- Det ble klart for etterforskerne, etter å ha snakket med barna, at de har blitt torturert, sier det lokale sheriffkontoret i en pressemelding.

To av barna, to gutter på 14 år, veide bare 18 kilo hver da politiet ble koblet inn I saken.

Ekteparet skulle ha møtt til en høring på mandag, siktet for barnemishandling, men de stakk av. Natt til lørdag norsk tid ble de to pågrepet i Utah.

Ikke biologiske foreldre
Ingen av de små var ekteparets biologiske barn, men de var heller ikke fosterbarn. Politiet ønsker ikke å gå inn på detaljene rundt relasjonen mellom ekteparet og barna, annet enn at ekteparet hadde ansvaret for dem.

Floridas Department of Children and Families har tatt hånd om fem av barna.

Ifølge CNN risikerer ekteparet nå fra 30 år til livstid i fengsel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere