*Nettavisen* Nyheter.

Tatt for brutalt dobbeltdrap

Mohammed Ammouri (8) og Anna-Lena Svenson (56) ble brutalt knivstukket og drept på åpen gate i Linköping. Nå er en 35-åring pågrepet i saken.

01.03.05 09:38

Ifølge Aftonbladet ble 35-åringen pågrepet i sin bolig i Göteborg mandag, mistenkt for å ha knivsdrept både Mohammed Ammouri og Anna-Lena Svenson (56).

De to ble drept på åpen gate 19. oktober i fjor.

DNA
Drapsmannen plukket tilsynelatende ut de to som tilfeldige ofre da han knivdrepte Svensson og lille Mohammed, som var på vei til skolen.

Politiet sitter mest sannsynlig på en DNA-profil av gjerningsmannen. Fra før av er det kjent at politiet skal ha sikret seg blod fra drapsmannen på gjerningsstedet. De ble også gjort funn av blodige klærne i nærheten av åstedet. Samme dag som drapene ble utført ble det også funnet en Butterfly-kniv.

Nekter for drapene

Mannen, som er polsk statsborger, skal ikke ha noen kjent tilknytning til ofrene. Like etter drapene flyttet han fra Linkøbing til Gøteborg.

- Det er flere omstendigheter som gjør at vi gjerne vil snakke med, sier talskvinne Ulrika Olsson ved poltiet i Linkøbing.

Aftonbladet skriver av 35-åringen i avhør mandag nektet for at han står bak dobbeltdrapet. Politiet skaffet seg deretter tillatelse til å ta blodprøve av mannen ved tvang. Det vil tirsdag blir avgjort om 35-åringen skal fremstilles for varetekt.

Mannen skal ikke ha alibi. Vitner skal ha sett mannen i nærheten av åstedet samme dag som drapene ble begått. Han skal ha optrådt svært forvirret, skriver Aftonbladet.

Skrek om hjelp
Åtteåringen Mohammed Ammouri og den 56 år gamle Anna-Lena Svenson ble stukket ned med kniv i Linkøbing 19. oktober i fjor. Drapene skjedde tilsynelatende umotivert. Ifølge rekonstruksjonen på åstedet stakk drapsmannen først ned Svenson. Alvorlig skadet i mellomgolvet falt hun sammen på gaten. Mohammed, som var på vei til skolen, ble drept under ett minutt senere. Vitner har fortalt at de hørte den lille gutten skrike «Hjelp, hjelp!». Så ble alt stille.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.