Taus om al-Qaidas Oslo-nummer

Politiets sikkerhetstjeneste ønsker ikke å kommentere det norske telefonnummeret som ble funnet i jakten på de som sto bak terrorangrepene i Madrid.

18.03.04 12:39

Ifølge VG forteller en kvinne i 20-årene at nummeret inntil natt til torsdag var viderekoblet til hennes telefon.

Kvinnen har i løpet av det siste året blitt oppringt av personer som vil ha tak i en mann med et arabisk-klingende navn, og telefonaktiviteten skal ha økt dramatisk de siste tre ukene.

Ifølge avisen fikk kvinnen sjokk da avisa ringte nummeret 22165739 og spurte etter Abu Mahmud. Hun har selv ringt nummeret fra sin mobiltelefon, og oppdaget at hun ble viderekoblet til sin egen fasttelefon.

Spansk etterretning kom over Oslo-nummeret i en husransakelse i Madrid i 2001, og øverst på listen sto Barakat Yarkas, som nå er fengslet under sitt alias Abu Dahdah. Tre andre norske telefonnumre sto på listen, blant annet numrene til mulla Krekar og hans bror.

- Dette kan vi ikke kommentere. Vi sier aldri noe om konkrete saker, sier politiets sikkerhetstjeneste til TV 2 Nettavisen.

Numrene ble funnet i leiligheten til ekstremisten Mohamed Maher Halak, som skal ha vært i kretsen rundt terrortiltalte i minst seks år.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.