*Nettavisen* Nyheter.

Taus om babydrap i 24 år

Den to måneder gamle babyen forsvant under en campingtur i 1980. Moren ble dømt for drap. Nå står en 78-åring fram og hevder han vet hva som egentlig skjedde.

08.07.04 17:28

24 år etter den tragiske forsvinningen kan mystikken være avslørt. I mellomtiden har moren til barnet, Lindy Chamberlain, sittet i fengsel og fått sitt liv lagt i ruiner.

Denne uken sto Frank Cole (78) fra Melbourne fram med sin historie om hva som skjedde under en campingtur i den australske ørkenen, rett ved Ayers Rock - nå Uluru, i august 1980, skriver australske medier.

Så dingo
En familie med den to måneder gamle babyen Azaria var på campingtur i det samme området. Midt på natten oppdaget moren, Lindy Chamberlain, at Azaria var borte. Men ingen trodde på hennes forklaring om at en australsk villhund, dingoen, hadde tatt barnet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Mistenkt og dømt
Kvinnen ble mistenkt og dømt for drap på sitt eget barn. Etter et fengselsopphold på fire år ble hun løslatt. Men deretter lå livet hennes i ruiner. Hun ble skilt, og vennene ville ikke ha noe med henne å gjøre.

Skjøt villhund
Frank Cole forteller nå at han sammen med fire venner var på tur i det samme området og at han skjøt og drepte en dingo, som viste seg å ha en baby i kjeften.

Av frykt for å bli dømt for å skyte villhund i den australske nasjonalparken, valgte de fem mennene å tie om det de hadde gjort.

I dag er alle Frank Coles venner fra den gangen døde. Derfor føler han at han kan gå ut med historien, sier han.

Klikk på bildet for å forstørre.

Beklaget
- Jeg er forferdelig lei meg for å ha forvoldt så mye sorg og skade. Jeg vet ikke hvordan jeg kan gjøre det godt igjen, sa Cole - 24 år etter den tragiske episoden.

- Bærer ikke nag
Lindy Chamberlain-Creighton sier hun håper Coles historie er sann og at hun ikke bærer nag til mannen som holdt inne med opplysningene om barnet hennes i 25 år.

- Det ville være fint om det han sier er riktig, fordi det ville bli ro rundt saken, sa Chamberlain-Creighton i et TV-intervju med Channel Nine denne uken. Samtidig uttrykker hun tvil om Coles versjon er sann og sier det er mange huller i historien hans.

- Det er ingenting i uttalelsene hans som ikke stammer fra avisene, uttalte hun i TV-intervjuet.

Benådet i 1987
Chamberlain-Creighton ble fengslet i 1982 etter å ha blitt dømt for babydrapet. I 1986 ble hun slippet fri og i 1987 ble hun benådet, ifølge nettstedet news.com.au.

- Det er ingen grunn til å bære nag. Den eneste det rammer, er deg selv, sa hun.

Begravet i hagen
Cole sier en av vennene hans, Bob Farmer, tok med seg babyliket og begravet det i hagen sin i Melbourne, ifølge Herald Sun. Politiet vil nå forsøke å finne ut om det er sant.

Onsdag ble det klart at Cole kan risikere tiltale for å ha unnlatt å varsle politiet om funnet av den døde babyen, hvis historien viser seg å være sann.

Dramaet ved Ayers Rock ble i 1988 filmatisert med Meryl Streep i hovedrollen som Lindy Chamberlain.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.