RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Taus om gjenglemt million

Sist oppdatert:
Politiet i København vil ikke si noe som helst om nordmannen (47) som glemte én million kroner på hotellrommet.

Nordmannen, som nå sitter i varetekt, må gå inn i historien som en av de mest distré kriminelle. Onsdag ble han fengslet for seks dager i København. Politiet har siktet ham for heleri og forsøk på narkotikahandel.

- Vi kommer ikke til å kommentere denne saken overhodet, sier etterforskningslederen ved City politistasjon i København til TV 2 Nettavisen. Han nekter også å oppgi sitt eget navn og navnet på nordmannens advokat.

Verken Interpols avdeling ved Kripos i Norge eller avdeling for organisert kriminalitet ved Oslo politidistrikt har blitt kontaktet av dansk politi i forbindelse med saken.

Tatt
47-åringen ble tatt da han returnerte til Hotel Nebo i København hvor en stuepike hadde funnet en plastpose på rommet. I posen lå det nøyaktig 623.000 norske kroner og 48.000 euro i bunter. Direktør Kay Panduro fortalte den fantastiske historien til TV 2 Nettavisen onsdag kveld.

47-åringen sjekket inn på hotellet mandag kveld og ble over natten. Om nordmannen kom fra Norge samme kveld, vet han ikke. Neste morgen kom en stuepike for å rengjøre rommet.

- Hun fant en plastpose full med penger lagt sammen i bunter gjenglemt på rommet. Hun kontaktet meg og jeg kontaktet straks politiet, forteller Panduro til TV 2 Nettavisen.

La en plan
Politiet fikk med seg pengene og sammen med hotelldirektøren la de en plan. Og ikke uventet kom nordmannen tilbake senere på ettermiddagen.

- Han fortalte at han hadde sovnet på toget på vei til Tyskland. Da han kom til Rødby, oppdaget han at han hadde glemt en pose og snudde, forteller Panduro til TV 2 Nettavisen.

Til en av de ansatte skal nordmannen ha sagt at han hadde tatt en sovetablett og at han derfor hadde sovnet på toget.

Avledningsmanøver
- Vi lagde en avledningsmanøver og sendte mannen opp på hotellrommet for å lete etter posen. I mellomtiden ringte jeg til politiet. De kom og pågrep mannen ved hotellet. Det ble ganske voldsomt og han var ikke lett å få med seg, forteller direktøren.

Politiet skal ha fortalt til Panduro at nordmannen ikke var etterlyst, men at politiet visste hvem han var fra før. I tillegg til en million kroner fant politiet hasj på mannen.

- Vi reagerte ikke på mannen da han sjekket inn. Han virket helt normal og pent kledd, sier Panduro til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere