RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Taylor utleveres til Liberia

Sist oppdatert:
Nigerianske myndigheter er mer enn villige til å utlevere Liberias tidligere leder Charles Taylor, som er ettersøkt for krigsforbrytelser.

Liberias president, Ellen Johnson-Sirleaf, har tidligere uttalt at hun først og fremst ville gjenoppbygge landet Charles Taylor brukte flere tiår på å utnytte før hun ville stille ham for retten.

Nå er hun og internasjonale observatører noe overrasket over at Nigeria sier en utlevering ikke vil være et problem. Hans eksil i Nigeria var en del av avtalen som førte til at Taylor overga seg i 2003, for å få slutt på den 14 år lange borgerkrigen som herjet landet.

Charles Taylor var president i Liberia i mer enn seks år etter han ble valgt i 1997. Da hadde han allerede kjempet i borgerkrigen siden 1989. Han er mistenkt for å ha omsatt diamanter fra Sierra Leone, og betalt med våpenleveranser for Sierra Leones Revolutionary United Front. Opprørsgruppen ble notorisk kjent for å kutte av hender og føtter på sine ofre i en ti år lang konflikt i landet.

Hvis Taylor setter sin fot på liberisk jord forventes det at de 15.000 FN-troppene som befinner seg i landet vil arrestere ham, og frakte ham til den spesialutnevnte internasjonale domstolen som er oppnevnt for Sierra Leone.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere