RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Arkivbilde av Irans president Mahmoud Ahmadinejad.
Arkivbilde av Irans president Mahmoud Ahmadinejad. Foto: Scanpix/Reuters

Teller ned til Israels undergang

Sist oppdatert:
- Med Guds hjelp vil vi være vitne til ødeleggelsen av dette regimet i nær fremtid, sier den iranske presidenten.

Den iranske presidenten sa i en tale søndag at libaneserne og palestinerne nå har trykket på nedtellingsknappen til Israels undergang, melder Reuters.

- Med Guds hjelp har nedtellingsknappen til ødeleggelsen av det sionistiske regimet blitt trykket av barna til libaneserne og palestinerne. Med Guds hjelp vil vi være vitne til ødeleggelsen av dette regimet i nær fremtid, sa president Mahmoud Ahmadinejad i talen.

- Fjerne deres råtne røtter
Det har gått to år siden presidenten for første gang sa at Israel skulle slettes fra kartet. Han lovpriser stadig vekk palestinernes kamp mot den israelske okkupasjonen og hevder at fjorårets krig mellom Israel og Hizbollha var en seier for Iran.

- Dersom dere gjør en feiltagelse og skaper en ny krig mot den undertrykte libanesiske nasjonen, vil det sinte havet av nasjoner i regionen fjerne deres råtne røtter fra regionen, sa han.

Ahmadinejad holdt talen i forbindelse med mandagens jubileum for den åndelige lederen Ayatollah Ruhollah Khomeini som døde i 1989.

Sterk kritikk
Iran har fått sterk kritikk for sitt omstridte atomprogram, og FN har innført en rekke sanksjoner mot landet. Flere vestlige land frykter at Iran planlegger å utvikle atomvåpen, men Iran hevder selv at atomprogrammet kun har fredelige formål.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere