Gå til sidens hovedinnhold

Tenåring reddet fra isflak

En kanadisk tenåring overlevde en natt på et drivende isflak.

Det var ikke bare det usikre underlaget og kulden som gjorde tilværelsen utrygg. I området befant det seg også flere isbjørner, melder National Post.

På isbjørnjakt
Den kanadiske redningstjenesten reddet mandag tenåringen som søndag drev ut fra land ved Coral Harbor på Southampton Island. Et område som ligger nord i Hudson Bay og i territoriet Nunavut i Canada.

17-åringen Jupi Nakoolak hadde vært ute på isbjørnjakt sammen med onkelen Jimmy Nakoolak da de kom fra hverandre søndag. Snøscooteren de brukte gikk i stykker og tenåringen havnet på isflaket da han skulle hente hjelp.

- Denne unge mannen har hatt en skikkelig reise, sier Michael Young, kaptein i flyforsvaret, til AFP.

Natten var både kald og mørk og redningsmannskapet så tydelige spor etter flere isbjørner på det samme isflaket som tenåringen hadde vært på.

Observert søndag
Redningstjenesten oppgir at de først fant tenåringens eldre venn vandrende langs en strand på Southampton Island. Senere oppdaget de tenåringen på isflaket fra luften. Da var det blitt sent søndag og de mistet han etter mørkets frambrudd.

Etter et omfattende søk gjennom natten, fant de han igjen først neste dag. Da hadde isflaket drevet 45 kilometer fra der han ble sist observert.

To fallskjermjegere fra sjøforsvaret landet på isflaket hos gutten og så ble det sendt en redningsbåt ut for å få dem alle i sikkerhet.

Tenåringen får nå behandling for frostskader.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot