Gå til sidens hovedinnhold

Tenåring siktet for politidrap

En 17 år gammel gutt er siktet for drapet på en politimann i Nord-Irland.

Politiet opplyser at gutten er siktet for å ha drept politimannen Stephen Carroll 9. mars, melder Reuters. 48-åringen ble angrepet under en utrykning i bydelen Lismore Manor. Han ble skutt da han steg ut av bilen og døde senere av skadene. Utbrytergruppen Continuity IRA tok på seg skylden for drapet.

Skapte frykt
Drapet på politimannen skjedde bare to dager etter at to soldater ble skutt og drept utenfor en britisk militærbase i Nord-Irland, skriver NTB.

De to skyteepisodene vakte frykt for at konflikten mellom nordirske republikanere og probritiske lojalister skulle blusse opp igjen. Utbrytere fra Den irske republikanske hæren (IRA) tok på seg ansvaret for begge angrepene, og gruppen Fortsettelses-IRA (Continuity IRA) har sagt at den sto bak drapet på Carroll.

Terror-informasjon
48-åringen ble skutt i byen Craigavon, sørvest for Belfast. Han var den første politimannen som ble drept etter at den omstridte, protestantiskdominerte politistyrken RUC ble oppløst i 2001. Etterfølgeren PSNI skal være mindre preget av fordommer mot katolikker.

17-åringen som nå er anklaget for drapet, er i tillegg siktet for å bære våpen med den hensikt å sette liv i vare, for å innhente informasjon som kan brukes av terrorister og for å tilhøre Continuity IRA.

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene