RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tenåringer tatt for bombene

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Tre gutter på bare 16 og 17 år er pågrepet etter de dødelige bombene i Istanbul.

Den tyrkiske avisa Milliyet melder mandag morgen at tre tenåringer har blitt arrestert i forbindelse med de to bombene som drepte 17 mennesker i Istanbul søndag kveld.

De tre ble funnet i en kjeller tilhørende en leilighet i nærheten av eksplosjonene. Politiet pågrep dem sent søndag kveld etter tips fra naboer, ifølge AP.

Les også: Her smeller terrorbomben

Selv hevdet guttene at de gjemte seg i kjelleren etter å ha blitt skremt av bombene.

Dødstallet stiger
Dødstallet etter de to bombene i Istanbul søndag kveld har steget til 17 omkomne, mens mer enn 150 mennesker er skadet, melder den tyrkiske avisa Hürriyet mandag.

14 er fortsatt kritisk skadet.

Ofrene ble lurt av bomberne til å stimle sammen etter den første, minste eksplosjonen. Da smalt det bare få meter unna.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

- Slipper ikke skjebnen
Den tyrkiske statsministeren Recep Tayyip Erdogan dro til Istanbul fra Tyrkias hovedstad Ankara etter bombene, og er soleklar i sin fordømmelse av handlingene som terrorisme.

- De som er ansvarlige for disse grusomhetene vil ikke slippe unna skjebnen som venter dem, uansett hvor de er, sier Erdogan til avisa.

Fortsatt har ingen politiske grupperinger tatt på seg ansvaret for det blodige angrepet. Mistankene før pågripelsen rettet seg i første rekke mot kurdiske separatister og PKK (Kurdistans Arbeiderparti), selv om al-Qaida også ble nevnt som et alternativ.

Det er foreløpig ikke kjent om de pågrepne guttene kan knyttes til noen organisasjon.

Den tyrkiske forskeren Omer Taspinar fra forskningsinstituttet Brookings Institution sier til Al Jazeera at det er sannsynlig at PKK står bak.

- Men det er ikke en typisk PKK-taktikk å slå til sentralt i Istanbul. De er mye mer aktive i sørøst, sier han til nyhetskanalen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere