Gå til sidens hovedinnhold

Tente lys for ofrene

Flere hundre mennesker møtte tirsdag kveld opp på lysmarkeringen for ofrene til Josef Fritzl i Amstetten.

Amstetten og resten av Østerrike fikk sjokk da det viste seg at Josef Fritzl (73) hadde holdt sin egen datter fanget i en skrekkjeller i 24 år. Tirsdag kveld samlet innbyggerne seg til en lysmarkering.

- Verden ser ut til å tenke at Amstetten er en forferdelig by, og at befolkningen her ikke bryr seg om hverandre. Vi ønsker å vise at det ikke er sant, sa Elisabeth Anderson til Reuters.

Det ble også holdt appeller for å mane befolkningen til å hjelpe hverandre gjennom den tunge tiden. Så ble lysene tent for ofrene for den ufattelige ugjerningen.

Sjokket
Og de vil trenge støtten. Søndag 27 april kom nemlig avsløringen som ga både Amstetten, Østerike og verden sjokk. Josef Fritzls hadde holdt sin datter fanget i kjelleren på huset sitt i 24 år.

Kona Rosemarie, som bodde i samme hus, ble fortalt at datteren hadde rømt til en sekt.

Josef skal ha begynt å misbruke datteren da hun var 11 år gammel. 18 år gammel ble hun dopet og låst ned i kjelleren der misbruket fortsatte. Datteren fødte syv barn under fangeskapet. Faren var Josef Fritzl i hvert eneste tilfelle. Tre av barna ble adoptert av Josef Fritzl. De bodde bare noen etasjer over kjelleren der tre andre barn og moren ble holdt fanget. Det syvende barnet døde rett etter fødselen.

Elektronisk lås
Kjelleren datteren og barna til Josef Fritzl bodde i var låst med en elektronisk lås bare Josef kjente koden til. Døren var også skjult og var bygget inn i veggen på hjemmekontoret til østerikeren. De barna som ikke ble adoptert skal ikke ha sett dagslys en eneste gang i løpet av den tiden de bodde i kjelleren.

Ifølge Reinhardt Nosofsky ved Landespolizeikommando i Niederösterreich i Amstetten innrømmer 73-åringen skyld. Han har selv forklart at han holdt datteren fanget for å redde henne fra narkotika.

Reklame

Årets julegave? Ball-genseren er tilbake!