Terje skal hindre krig

Kofi Annan sender Terje Rød-Larsen til Midtøsten for å hindre full krig i området.

13.07.06 20:44

LES OGSÅ: Bombes sønder og sammen

Terje Rød-Larsen er med i en tremannsdelegasjon FNs generalsekretær Kofi Annan har plukket ut til å forsøke å roe konflikten mellom Israel og Libanon. Det forteller FNs spesialutsending til Sør-Libanon, Geir O. Pedersen, til TV 2 Nyhetene.

Se bilder fra Israels angrep på Libanon nederst i saken.

- Veldig opptrapping
- Kofi Annan har bestemt at han vil sende en tremannsdelegasjon som inkluderer Terje Rød-Larsen til området for å prøve å hindre en ytterligere spredning av konflikten, sier Pedersen.

Han mener det er stor fare for at konflikten kan spres.

- Det har skjedd en veldig opptrapping fra begge parter. Hvis dette fortsetter, risikerer vi en spredning. Det er allerede en svært spent situasjon i området, ikke minst på grunn av det som er skjedd i Gaza. Derfor er det viktig å få til en situasjon hvor det kan startes en diplomatisk prosess, sier han.

Over 50 drept
Pedersen befinner seg i øyeblikket i Libanons hovedstad Beirut. Han forteller at de fleste har forlatt sentrum av byen.

- Det skjedde i dag morges, etter at israelerne bombet flyplassen her. Siden da har det vært relativt få aksjoner i Beirut, sier han.

Ifølge Reuters er over 50 sivile drept og 110 skadd i de israelske angrepene mot Libanon. Store deler av infrastrukturen i landet er ødelagt: De viktigste veiene og broene er bombet, det samme gjelder den internasjonale flyplassen i Beirut og de to viktigste militære flybasene i landet.

Hizbollah har besvart de israelske angrepene ved å sende mengder av raketter inn over Israel. Torsdag kveld traff en rakett byen Haifa.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.