RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Terror-alarm i USA

Sist oppdatert:
USA frykter at al-Qaida skal gjennomføre en terroraksjon større enn 11. september-angrepene i julen. Alarmberedskapen mot terror er høynet til nest høyeste nivå.

Terrorberedskapen ble økt fra og med søndag ettermiddag.

Minister for innenrikssikkerhet, Tom Ridge, begrunnet den økte beredskapen med at departementet har fått troverdige meldinger om angrepsplaner i jule- og nyttårshelgen, og at risikoen for angrep er høyere enn noensinne siden terrorangrepene 11. september 2001.

Vil bruke fly?
Ridge sa at etterretningsinformasjonene de har fanget opp, tyder på planer om et angrep som ville overgå 11. september.

– Vi hører stadig om en interesse for å bruke fly til å angripe, sa Ridge på en pressekonferanse i Washington ifølge NTB.

Etter 11. september innførte USA et alarmsystem i fem farger. I dag ligger beredskapen på gult, men økes til oransje, det vil si høy risiko for angrep. Høyeste alarmberedskap er rød beredskap.

Siden 11. september har USA forhøyet alarmberedskapen til oransje fire ganger tidligere. Forrige gang var 20. mai, etter terroraksjonene i Saudi-Arabia og Marokko.

Opptak av al-Zawahri
Før helga sendte TV-kanalen Al-Jazeera et opptak med Osama bin Ladens nestkommanderende Ayman al-Zawahri, der han sa at al-Qaida jager amerikanerne over hele kloden, inkludert i USA.

Natt til mandag fornyet USA også en global advarsel om at al-Qaida kan være i ferd med å planlegge angrep mot amerikanske mål i utlandet.

– Den amerikanske regjeringen er fortsatt dypt bekymret for sikkerheten til amerikanske borgere i utlandet, het det i en uttalelse fra det amerikanske utenriksdepartementet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere