Terror-mistenkt slapp med advarsel

En nordmann som tirsdag morgen ble arrestert med kniv i bagasjen på vei fra London, slapp tirsdag med en advarsel fra britisk politi. Men fly med Ryanair får han aldri mer.

09.09.03 20:45

To menn, deriblant en nordmann, forårsaket tirsdag morgen en to timer lang forsinkelse på Stansted flyplass utenfor London etter at politiet slo til mot dem under ombordstigning på et fly som skulle til Torp i Sandefjord.

Tatt med kniver

De to ble pågrepet av politiet etter at det var funnet kniver i bagasjen deres.

Ifølge britisk politi var den ene av de to pågrepne en 43 år gammel norsk-marokkaner, på vei til Norge sammen med ytterligere fire personer.

- En norsk muslim som reiste sammen med fire andre nordmann ble arrestert med en kniv på vei til Oslo etter et kort opphold i Storbritannia, opplyser politiet i Essex i en pressemelding.

Den andre personen som ble arrestert, også han med en kniv, var en 44 år gammel mann fra sør-øst London.

Slapp med advarsler

Begge slapp med advarsler fra politiet, og fikk reise videre etter å ha blitt avhørt av politiet.

- Såvidt jeg har forstått slapp mannen med en advarsel, ja, sier operasjonsleder i Vestfold politidistrikt Tor Kiste, til TV 2 Nettavisen.

Operasjonsleder Kiste mener politiet i England er ferdige med saken etter dette. Men det er ikke flyselskapet Ryanair.

- Ryanair har nektet mannen bruk av flyselskapet for all fremtid. Jeg regner med at det er fordi de tenker sikkerhet, opplyser Kiste til TV 2 Nettavisen.

- Ingen forbindelse

Politiet tror ikke det var noen forbindelse mellom de to arresterte mennene.

- Vi tar oss av denne typen saker hver eneste dag. Det som gjør denne saken noe spesiell, er at to passasjerer som reiser hver for seg med samme fly bar våpen, informerer britisk politi.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag